di 23 jan '18

Stoelen FilmFoyer op 4 feb in verkoop

Stoelen FilmFoyer op 4 feb in verkoop foto: Shamila Panah

Omdat de voormalige FilmFoyer van Theaters Tilburg verbouwd wordt tot multifunctionele ruimte, worden de billenstrelende designstoelen verkocht op zondag 4 februari aanstaande. De opbrengst wordt in zijn geheel gedoneerd aan Het Makershuis, een stichting die zich inzet voor talentontwikkeling van jonge kunstenaars. Er zijn 43 stoelen te koop: 8 loveseats (€ 100) en 35 enkele stoelen (€ 50) in diverse kleuren.

verkoop tussen 10:00 - 14:00 uur
Om 10:00 uur gaat de FilmFoyer open (entree via Louis Bouwmeesterplein 1) wie zich daar als eerste meldt, kan als eerste kiezen welke stoel hij/zij wil. Aanwijzen en losschroeven maar! De heerlijk zittende, ruime draaistoelen hebben verschillende kleuren; voornamelijk donkerblauw maar er zijn ook enkele rode, oranje en gele stoelen. De stoelen kunnen via pinbetaling afgerekend worden en moeten meteen meegenomen worden door hun nieuwe eigenaar, gezien de start van de verbouwing.

historie
Na 35 jaar sloot de FilmFoyer op 1 januari 2013 haar deuren. Sindsdien doet de ruimte dienst als extra kantoor- en vergaderruimte, als kleedkamer voor grote(re) gezelschappen en zelfs een tijdje als collegezaal voor Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Nu wordt de ruimte verbouwd tot multifunctionele ruimte: opkomende, Tilburgse makers kunnen er repeteren, werken en creëren, en zal het fungeren als een ontmoetingsplek voor samenwerkende partners in de stad. De stoelen, waar vele filmliefhebbers uren op hebben doorgebracht, moeten, om dat te bewerkstelligen nu officieel het veld ruimen.