za 16 sep '17

Oktober Dansmaand up-date

Oktober Dansmaand up-date foto: Robert Benschop

Tilburg Dansstad presenteert: Oktober Dansmaand. Ontdek een maand lang dans op de Tilburgse podia, op straat of dit jaar zelfs in het verzorgingstehuis.Centraal staat het Fantastisch Lichaam. Met voorstellingen waarin het lichaam virtuoos, kwetsbaar, stoer of sterk is. En met workshops waarin je ervaart waar ook jouw lichaam toe in staat is. Oktober Dansmaand: van modern tot urban, voor jong en oud. Van Brabantse bodem tot over de landsgrenzen. Om naar te kijken en om zelf mee te doen!

Openingsweekend 30 september & 1 oktober
Het Openingsweekend start op zaterdag 30 september met de première van het bijzondere project Tanzen auf dem Malerwanderweg, waarin dans, live-muziek, verhaal, licht- en bouwkunst en elektronica samenkomt. 

Op zondag 1 oktober start om 11 uur in Theaters Tilburg de Kick Off van Danspunt., de koepelorganisatie voor amateurdans in Brabant. Je kunt niet alleen kijken maar ook mee doen. Vanaf 14 uur start, ook in Theaters Tilburg, daarnaast een programma met voorstellingen van Tilburgse en Brabantse dansmakers: van installatie tot intieme solo's en groeps-acts. Met werk van gezelschappen als Panama Pictures, Vloeistof, United Cowboys, Sandman/Sabine Molenaar, nieuwkomers als Eleni Ploumi en Annemijn Rijk en een urban touch met showcases van Tilburgse crews als TDC, D-Crew en King's Crew

Het programma op 1 oktober is gratis toegankelijk. Kijk hier voor de timetable.

Bijzondere voorstellingen
Drie wereldpremières op één avond? Dat brengt Side A: Split into One van Nederlands Dans Theater 1, met daarin werk van Edward Clug en Medhi Walerski en van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Ook bij New Adventures van Scapino Ballet Rotterdam zie je werk van drie top choreografen; Itamar Serussi, Felix Landerer en Martin Harriague. Van een heel ander kaliber is de ode die Club Guy & Roni brengt aan het spel Tetris met TETRIS Mon Amour.  Ook een ode, maar dan aan sport, brengt het Italiaanse Kataklò. Met humor en muziek brengen de dansers een overweldigende show waarin de sensatie van sport, de zeggingskracht van dans en de betovering van theater samenkomen.
Andrew Greenwood brengt met Movement Concert een live bewegings-installatie waarin je publiek en deelnemer tegelijk bent. Samen met vele anderen, jong en oud, kun je onderdeel worden van een unieke beleving.

Makers van Brabantse Bodem
Van Brabantse bodem zien we Even Worse van Guilherme Miotto en Katja Heitmann toont maar liefst twee voorstellingen: Siri Loves Me en Pandoroa's Dropbox. Jong talent ontdek je in Games of Sympathy, een stuk gemaakt met 30 studenten van Fontys Dance Academy

Kids
Voor iedereen van 8 jaar en ouder brengt maas td / Jasper van Luijk het bijzondere Happily Ever After, over wat er nou eigenlijk gebeurt na dat mooie einde. Helma Melis toont verschillende kindervoorstellingen tijdens het gloednieuwe kinderfestival Spruit en iedereen van 12 jaar en ouder kan voor spectaculaire trucs, veel verschillende dansstijlen en een vette laag humor terecht bij 100% selfmade van DOX / Maas td. Met STRUIS brengen de studenten van de Academie voor Danseducatie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten een voorstelling voor alle leeftijden.

Publieke ruimte
Straten, pleintjes en parkjes in de Spoorzone en in de wijk Theresia zijn een week lang het werkterrein voor verschillende choreografen. Met Making Space onderzoeken zij wat hun werk betekent in de openbare ruimte.
Woon-zorgcentrum Het Laar organiseert de hele maand door verschillende activiteiten rondom het fantastische lichaam. 

Tilburg Urban Dance Events
T.U.D.é (TILBURG URBAN DANCE EVENTS) brengt met THE WORKS urban dansworkshops voor alle type dansers, profs en amateurs. Laat je inspireren door urban teachers Eszteca, FroFro en Jennifer Romen.
Met NextStep Battle TNS 4.0 brengt T.U.D.é een Urban Dance Battle, hosted by Factorium i.s.m. Downtown Promotions. Met diverse stijlen, skills en leeftijden. Iedereen is welkom.
Meer leren? Dat kan met The Masterclass, een workshop van de Hustle Kidz, de wereldbekende bboy Crew uit Tilburg o.l.v. Xisco Riboch.
In The Pioneers gaan pioniers en opkomende urban talenten/makers uit Tilburg als Hustle kidz (Xisco Riboch), urban teachers Fontys Dance Academy, Johnny Lloyd, André Grekhov (‘Drosha') en ook jongerenwerk R-Newt met elkaar in gesprek over de ontwikkeling van urban aan de hand van persoonlijke verhalen en ervaringen.

Kijk voor het volledige programma van Oktober Dansmaand op www.tilburgdansstad.nl

Tilburg Dansstad is een samenwerking van Theaters Tilburg, DansBrabant, De NWE Vorst, Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Factorium.