zo 29 okt '17|14:30u - 15:45u|studio

Schippers&VanGucht Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten

kinderen|theater 8+

Schippers&VanGucht foto: Kurt van der Elst

Een meisje wacht na schooltijd op haar moeder. Ze is veel te laat. Of is ze haar kind vergeten? Dat kan gebeuren. Maar het wachten duurt wel lang en de paniek slaat langzaam toe. Het meisje praat over zichzelf en over de wereld om haar heen: Denk jij soms ook dat niemand naar je luistert? Heb je ooit wormen gegeten? Als je een bang vogeltje op de stoep zou vinden, is het dan beter om er snel of traag naartoe te lopen om het te redden? Zijn mieren stom? Hebben vissen hersens? Waar is mijn moeder… Waar? Ben? Je?
De tegendraadse theatermakers Schippers&VanGucht werden geprikkeld door de directe en fantasierijke schrijfstijl van de Nieuw-Zeelandse (toneel)schrijfster, performer en stand-upcomedian Jo Randerson. Op basis van haar verhalenbundel The Spit Children schrijft Randerson deze radicale kindermonoloog. Fenomenaal actrice Janne Desmet speelde ook in Chasse Patate, de hit op Festival Boulevard 2017.

regie: Jellie Schippers | spel: Janne Desmet

Gwen Sengers, educatie: "Ze is lief, fantasierijk, ontwapenend, zielig, irritant, maar bovenal mateloos echt. Wat moet ze ánders als haar moeder haar vergeet?"

De Morgen: "Tot die unieke enscenering zich laat voelen (…) met de boom die water huilt en het podium in een grote plas verandert - tot alle grenzen tussen stand-up en theater (…) worden weggevaagd."

Afbeeldingen

Video's

Bestelinformatie

Toegangsprijs (incl. servicetoeslag)

  • € 8,50 vrije zit
Voorstelling gepasseerd