wo 20 sep '17|20:15u - 22:15u|schouwburg

Het Zuidelijk Toneel (Kris Verdonck) Conversations (at the end of the world)

toneel|eigentijds toneel

Het Zuidelijk Toneel (Kris Verdonck) foto: Mauriki

Wat te doen met het einde in zicht? Vijf figuren bevinden zich in een lege theaterruimte. Het enige wat ze hebben is hun lichaam en de tijd die hen rest. Ze vormen samen een portret van de mens in de twintigste eeuw die wacht op de onvermijdelijke catastrofe die gaat komen. Ze praten met elkaar, spelen een spel, doen een dansje en luisteren naar muziek. Ze zijn in shock, maar toch proberen ze te begrijpen wat er in de wereld gebeurt.

Het werk van de Vlaamse regisseur Kris Verdonck begeeft zich tussen beeldende kunst en theater, installatie en performance, dans en architectuur. Verdonck is gefascineerd door de absurdistische Russische schrijver Daniil Charms, die stierf tijdens de bezetting van Sint-Petersburg. Zijn teksten vormen een grote inspiratiebron voor deze voorstelling, aangevuld met werk van tijdgenoten, waanzinnige profeten, filosofen en tweets uit oorlogsgebieden. Het werk van Kris Verdonck kruipt onder je huid, het vraagt iets van je, maar laat je nooit onberoerd.

concept & regie: Kris Verdonck | spel: José Kuijpers, Johan Leysen, Jan Steen & Jeroen Van der Ven | piano: Marino Formenti

Piet Menu, artistiek leider: "Kris Verdonck brengt de tijd waarin we leven in al zijn schoonheid en lelijkheid op het podium. Een mengeling van technologie, taal en betekenis met het ambacht van de kunsten."

tip: Het Zuidelijk Toneel is ook te zien op 29 december met de Ouds & Nieuws Show 2017, 6 & 7 januari met King Lear en 24 maart met Markx.

Afbeeldingen

Bestelinformatie

Geannuleerd