do 11 mei '17|20:30u - 21:55u|studio

De Partizanen Welkom in Partizanië

cabaret|nieuw talent

De Partizanen foto: Roger Cremer

Sommige cabarettalenten moet je gewoon gezien hebben. Omdat ze de winnaars zijn van het VARA Leids Cabaret Festival 2013 bijvoorbeeld, of omdat ze in 2015 ook nog eens de Neerlands Hoop wonnen. Vorig jaar stonden De Partizanen (Merijn Scholten & Thomas Gast) met hun debuut in Tilburg en nu zijn ze (twee keer) terug met een nieuwe voorstelling. Met een volledig onvoorspelbare verhaalopbouw. Dat wel. "Virtuoos absurd", oordeelde NRC. En Theaterkrant schreef: "Het is het betere onzin-op-een-stokkie-werk, ontstaan in twee creatieve comedybreinen."

De Partizanen hebben op vrijdag 13 januari hun debuut gemaakt als de nieuwe huiscabaretiers van De Wereld Draait Door. Dit seizoen zullen Thomas Gast en Merijn Scholten elke vrijdag van de partij zijn in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk en de week op geheel eigen wijze doornemen.

Merijn Scholten en Thomas Gast leerden elkaar in kennen bij Comedytrain en besluiten in 2012 om hun krachten te bundelen. Ze richten een cabaretduo op: De Partizanen. Na drie maanden doet het duo mee aan het Leids Cabaret Festival waar ze jury- en publieksprijs winnen. Hun debuutprogramma ‘De Partizanen’ werd in 2015 bekroond met de Neerlands Hoop, de cabaretprijs voor de meest veelbelovende nieuwkomers.

Wie het cabaret afgelopen jaren ook maar enigszins gevolgd heeft kan ze niet gemist hebben. Met een strak gemonteerde mix van absurdisme, sketches, muziek en droogkomische dialogen veroveren De Partizanen de Nederlandse theaters. Het zijn meesters in het creëren van een heel eigen, liefst lichtelijk absurd universum. En dat universum gaat gewoon mee op tournee in de vorm van het utopische Partizanië. Ze touren dit seizoen door Nederland met hun voorstelling ‘Welkom in Partizanië’, daarnaast zijn ze nu ook wekelijks te zien in De Wereld Draait Door.

De nieuwe huiscomedians krijgen elke vrijdag aan het einde van de uitzending het woord. Ze volgen onder andere Soundos el Ahmadi, Peter Pannekoek, Pieter Derks en Martijn Koning op, die ook enige tijd actief waren als vaste cabaretier in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk.

Afbeeldingen

Video's

Recensies

NRC ****: "Surrealisme past Partizanen goed. In hoog tempo spelen Gast en Scholten een lachwekkende sketchshow."

Theaterkrant ****: "Ze zijn jong, snel en heel grappig: De Partizanen (…) Welkom in Partizanië is een grappige en vlog gecomponeerde voorstelling, in regie van Floris van Delft, waarmee De Partizanen opnieuw laten zien een geheel eigen stijl te hebben waarmee ze de zaal volledig plat kunnen spelen. (…) Scholten en Gast schakelen heel snel en hun sketches hebben veel onverwachte, grappige wendingen."

8weeky *****: "Als je er dan toch voor kiest niks zinnigs te zeggen, daar bewust mee aan de slag gaat en vervolgens met sketches komt die allemaal raak zijn; ja, dan ben je als cabaretduo De Partizanen heel goed bezig. Het is slimme lolligheid wat de klok slaat, gehuld in twee strakke jasjes. Verplichte kost voor wie cabaret een warm hart toedraagt. (…) Geen stijve, plichtsgetrouwe kleinkunst dus, maar muziek van de 21ste eeuw. De Partizanen durven alles en iedereen belachelijk te maken, inclusief henzelf, en maken cabaret niet groter (maar ook zeker niet kleiner) dan het is. Bovendien duurt geen sketch te lang. Integendeel, de voorstelling had nog best wat langer mogen duren."

Het Parool ***: "Een snelle stroom van absurdistische sketches. (…) Een lollig concept waarmee ze commentaar leveren op de terreur van opdringerige verkopers en doorgeslagen keuzevrijheid. (…) Heel sterk is de stommefilmscène, begeleid door titelkaarten, waarin een jerrycan de familie van een andere jerrycan vermoordt. De rouwende jerrycan gaat daarop in training om zijn geliefden te kunnen wreken. Inventief, idioot en vooral erg geestig."

Volkskrant ***: "Geestig en knap geacteerd (…) Snelle sketches en dialogen die inhaken op trends, hypes en omgangsvormen, dit alles flitsend omlijst met video, licht en muziek. Een sketch spelen kun je wel aan Gast en Scholten overlaten."

 

Extra's

 • reserveer een tafel
  reserveer een tafel | Vrij toegankelijk
  Arrangement of à la carte? Als u nu nog niet wilt kiezen, reserveer dan een tafel: zo houdt u alle opties open. Geef hier het aantal personen aan. U betaalt op de avond zelf.
 • restaurant menu
  restaurant menu: gezellig tafelen | € 28,50
  Voor € 28,50 geniet u van een overheerlijk driegangenmenu inclusief brood met boter en olijfolie vooraf. In het restaurant bieden wij ook een luxe-variant aan voor slechts € 39,50.
 • restaurant arrangement
  restaurant arrangement: voor fijnproevers | € 52,50
  Voor € 52,50 geniet u vooraf van een aperitief en amuse, een uitstekend driegangenmenu, koffie met friandises in de pauze en een drankje met hapje na afloop. Kortom, een compleet verzorgde avond uit.

Bestelinformatie

Toegangsprijs (incl. servicetoeslag)

 • € 18,00 vrije zit

Extra's

 • reserveer een tafel € 0,00
 • restaurant menu € 28,50
 • restaurant arrangement € 52,50
Uitverkocht