za 06 mei '17|20:30u - 22:00u|studio

André Manuel De Onzen

cabaret|scherp gekruid

André Manuel foto: Emiel Neuderman

In De Onzen gaat André Manuel op zoek naar geluk. Compromisloos. Want als Trump president van de Verenigde Staten wil worden, dan maakt Manuel dit programma. Voor zijn laatste voorstelling Het Geval Apart won hij de Poelifinario 2015 en kreeg hij enkel vier- en vijfsterrenrecensies. Het Parool: "André Manuel is scherper dan ooit. Hij strooit zout in een recordaantal wonden en zoekt de grens van beschaving op. Toch is Het Geval Apart meer dan een vrijblijvende opsomming van grove beledigingen, want onder zijn grijnzende gelaat zie je de wanhoop borrelen en ontroert hij muzikaal zijn publiek."

NRC ****: "In De Onzen is Manuel weer de sarrende cabaretier die stellingen poneert op het scherp van de snede - waarop bij het publiek eerst de lach komt en daarna pas de vraag of de zojuist gedebiteerde kwinkslag eigenlijk een kern van waarheid bezit. Het is die desoriëntatie waarmee hij voortdurend spanning creëert."

Volkskrant ***: "Het is weer lovenswaardig hoe André Manuel actuele thema's als moslimterrorisme en racisme onverschrokken te lijf gaat."

Afbeeldingen

Recensies

NRC: **** "De laatste jaren lijkt Manuel bezig met een triomfantelijke revanche, die hem vorig jaar zelfs de Poelifinario voor het beste cabaretprogramma opleverde. De Onzen zet die lijn voort. Ook hier is Manuel weer de sarrende cabaretier die stellingen poneert op het scherp van de snede – waarop bij het publiek eerst de lach komt en daarna pas de vraag of de zojuist gedebiteerde kwinkslag eigenlijk een kern van waarheid bezit. Of juist de uitkomst is van een geraffineerde omdraaiing. Het is die desoriëntatie waarmee hij voortdurend de spanning creëert. Een spervuur aan grappen waarin hij af en toe ook zichzelf niet spaart. “Ik ben een optimist”, zegt hij. “Bij mij zit de zaal altijd half vol.” Manuel is nu eenmaal geen pleaser, maar een pestkop."

de Volkskrant: *** "Onverschrokken gaat André Manuel het racisme te lijf. Wat zouden wij doen als hier de oorlog uitbreekt: vluchten of vechten? De Twentse cabaretier André Manuel stelt ons deze vraag vanaf Camping Den Blanke, waar hij is aangesteld als hoofd Animatie. Deze functie past bij wat Manuel zou doen in een oorlogssituatie: de vijand recht in het gezicht uitlachen. Oorlog is theater en dat moet je niet serieus nemen. Je kunt boven je vijanden staan door het brengen van kunst, schoonheid en superieure humor. Onverschrokken gaat André Manuel het racisme te lijf. Het is lovenswaardig hoe hij actuele thema’s als moslimterrorisme en racisme onverschrokken te lijf gaat. Het zet je aan het denken." 

Theaterkrant: *** "Het wordt oorlog, daarvan is André Manuel overtuigd. Oorlog tussen de ‘religieuze mongolen’ onderling, waarin hij als overtuigd atheïst moet kiezen of hij moet vluchten of vechten, slachtoffer worden of slachtoffers maken. Generaliseren is zijn manier het hedendaags racisme zichtbaar te maken. In provoceren zou de man met de Twentse tongval uit Diepenveen hoogleraar kunnen zijn. Een echte Manuel-setting om het werk te doen waar hij voor op het toneel staat: heilige huisjes belachelijk maken en opblazen met bijtende satire. Volgens het reeds lang beproefde recept van de Tukker haalt hij de lach met een seconde vertraging. Want je moet eerst even bepalen of je niet op een verkeerd been wordt gezet. Beproefd recept of niet, de inhoud van zijn tirades verveelt nooit. Ook nu niet. Hij heeft niets anders dan zijn grote bek als wapen in de oorlog tegen de onverdraagzame religieuze gekkies en eindigt even aandoenlijk als strijdbaar: je moet ze keihard in hun smoel uitlachen. Manuel blijft een rasoptimist." 

Extra's

 • reserveer een tafel
  reserveer een tafel | Vrij toegankelijk
  Arrangement of à la carte? Als u nu nog niet wilt kiezen, reserveer dan een tafel: zo houdt u alle opties open. Geef hier het aantal personen aan. U betaalt op de avond zelf.
 • restaurant menu
  restaurant menu: gezellig tafelen | € 28,50
  Voor € 28,50 geniet u van een overheerlijk driegangenmenu inclusief brood met boter en olijfolie vooraf. In het restaurant bieden wij ook een luxe-variant aan voor slechts € 39,50.
 • restaurant arrangement
  restaurant arrangement: voor fijnproevers | € 52,50
  Voor € 52,50 geniet u vooraf van een aperitief en amuse, een uitstekend driegangenmenu, koffie met friandises in de pauze en een drankje met hapje na afloop. Kortom, een compleet verzorgde avond uit.

Bestelinformatie

Toegangsprijs (incl. servicetoeslag)

 • € 18,00 vrije zit

Extra's

 • reserveer een tafel € 0,00
 • restaurant menu € 28,50
 • restaurant arrangement € 52,50
Bel kassa 013 543 22 20