zo 30 apr '17|14:30u - 16:35u|schouwburg

Introdans HOERA VOOR HANS

kinderen|dans 6+

Introdans foto: Pieter Henket

Met de familievoorstelling HOERA VOOR HANS, bestaande uit drie toppers uit het oeuvre van Hans van Manen, brengt Introdans een ode aan de meesterchoreograaf die in 2017 85 jaar wordt.

Op het programma staat Squares, een verbluffend spel van ruimte, licht, kleur en beweging, dat bij elke uitvoering weer veel 'ooohs' en 'aaahs' ontlokt. In and Out bestaat uit drie kasten, waarin en -uit twaalf dansers voortdurend verdwijnen en verschijnen. Het ene moment proppen ze zich met z'n allen in één kast, het volgende verdelen ze zich hangend, kruipend en klimmend over de drie kasten, dan weer bestormen ze het hele toneel. Black Cake is de feestelijke uitsmijter. In vijf 'taartlagen' schetst Hans van Manen een vermakelijk beeld van een chic feest, bezocht door chique mensen die al gauw niet meer zo chic blijken te zijn. In plaats van zoete roze patisserie, bereidt hij een luchtig zwart baksel, geparfumeerd met een laagje sarcasme en overgoten met champagne.

Hans van Manen: Squares, In and Out & Black Cake

Afbeeldingen

Video's

Recensies

Theaterkrant: **** Roel Voorintholt, artistiek leider van Introdans, kreeg vijf jaar geleden al het gelijk aan zijn zijde toen hij – tegen alle criticasters in, die vooraf riepen dat het niet kon – ook de meer abstracte Van Manen met veel succes voor kinderen programmeerde. De familievoorstelling Hoera voor Hans is daarvan de overtreffende trap.

Het Parool: **** Meester Van Manen krijgt zijn cadeau terug in een sprankelende uitvoering.

Bestelinformatie

Toegangsprijs (incl. servicetoeslag)

  • € 12,50 1e rang
  • € 12,50 2e rang
Voorstelling gepasseerd