Samen met de stad

Over Theaters Tilburg / Samen met de stad

Theaters Tilburg wil haar aanbod toegankelijk maken voor alle inwoners. Van de culturele omnivoor tot de ontspanningszoeker, van basisschoolleerling tot senior, van geboren en getogen Tilburger tot kersverse import. Met alle bijbehorende interesses, levensstilen en budgetverschillen. Dit doen we door bruggen te slaan en intensief samen te werken met andere culturele en maatschappelijke organisatis en onderwijsinstellingen.

Samen met Makers
Met onze voorstellingen en concerten bieden we verbeelding, reflctie en ontspanning. Een plek om geraakt te worden en geïnspireerd te raken. Dat kan alleen door onze stevige band met makers. Ons stadsgezelschap Het Zuidelijk Toneel staat middenin de samenleving en weet daarop te reflcteren met hun voorstellingen. Zo ziet u komend seizoen een première van Lucas De Man over de man in de Islam, en de eigenzinnige productie van Alexandrea Broeder Kreupelhout. Samen met DansBrabant, theater De NWE Vorst en Fontys Hogeschool voor de Kunsten zettn we elk jaar een veelzijdige Oktober Dansmaand neer met volop internationale, nationale en lokale dansmakers. Ook zijn we trots op de internationale top van Kamermuziek Souvenir en kwaliteit van de symfonische series én het educatieprogramma van philharmonie zuidnederland.

Samen met Podia
Theaters Tilburg is een (verdere) samenwerking aangegaan met andere culturele instellingen uit de stad zoals theater De NWE Vorst, Paradox, 013, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel en Incubate. Hierdoor komen steeds meer bijzondere projecten van de grond. Die samenwerking resulteerde eerder al in bijvoorbeeld ons programma tijdens de TilburgvoorCultuurNACHT, Oktober Dansmaand en jazzconcerten in de serie PaRaDoXaal. Bovendien ontstaat er ruimte voor levendige debatten, experiment en ontmoetigen zoals de Dans Dialoog.
Gezamenlijk bundelen we ook de krachten om van theater De NWE Vorst een Talenthuis te maken, waar niet alleen dans en toneel wordt gemaakt, maar waar ook een plek is voor schrijvers, documentairemakers en jonge circusartisten. Zo presenteren we samen zowel jonge makers als grote internationale namen in onze stad.