Mindervaliden

Infoservice & Tickets / Mindervaliden


foto: Mark Engelen | voorstelling: Het Kerstverhaal 23 dec
 

Rolstoelplaatsen
Per zaal is een beperkt aantal speciale rolstoelplaatsen beschikbaar. Mocht u of iemand uit uw gezelschap gebruikmaken van een rolstoel, dan kunt u contact opnemen met InfoService & Tickets via 013 543 22 20. De speciale rolstoelplaatsen zijn niet via onze website te bestellen. Houdt u er alvast rekening mee dat de lift in de schouwburg alleen toegang geeft tot de zaal (1e verdieping) en niet op de balkons uitkomt. In de concertzaal kunt u met de lift zowel de 1e als de 2e omloop bereiken.

Parkeren voor mindervaliden
Schuin tegenover de schouwburg zijn twee invalidenparkeerplaatsen beschikbaar. Daarnaast zijn er nog drie op het Louis Bouwmeesterplein te vinden.

Slechthorenden
Theaters Tilburg beschikt in alle zalen over een radiofrequentiesysteem voor slechthorenden, met het keurmerk van de NVVS. Als u beschikt over een gehoorapparaat voorzien van een FM-systeem, zoals een Smartlink of Zoomlink, heeft u geen extra hulpmiddelen nodig.
Het radiofrequentiesysteem werkt op kanaal 40. Beschikt u over een gehoorapparaat zonder FM-functie, dan kunt u gebruikmaken van een ontvanger met een halslus, waarbij u uw gehoorapparaat instelt op de T-stand. Heeft u geen gehoorapparaat, dan kunt u gebruikmaken van een ontvanger met een hoofdtelefoon. De ontvangers, halslussen en hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar bij onze medewerkers bij de infobalies. In de schouwburg vindt u de infobalie voorbij de garderobe; in de concertzaal is dit de bar na de trapopgang.